7:04 PM

::Cara nak bakar lemak

Ada fact mengatakan kalau nak bakar lemak tu kena
makan byk protein..dan mmg betul pun sebab
otot terbentuk daripada protein, dan kalau kita nak bentuk
kita punya muscle, kita mmg kena amik protein..
sumber protein ni pulak mudah je nak dapat macam telur, daging,
keju ataupun serbuk protein

actually sel badan kita secara constantnya selalu tukar ke baru..
tisu badan sebenarnya terbentuk dari protein yang mana
sel yang mati akan ditukar kepada yang baru..sel2 baru yang
menggantikan sel yang lama sebenarnya tak serupa dgn yang lama
since ia gone through multiple biological process

kajian sains membuktikan bahawa 99% atoms yang terdapat
dalam badan kita akan diganti dalam masa setahun.
setiap sel dalam badan kita selalu 'dikitar' semula.
jadi protein digunakan untuk membentuk sel yang baru.
kulit, rambut, tulang, hormon dan antibodi terbentuk daripada
protein.Selain air, protein merupakan bhn terpenting dlm
badan. protein pula terdiri drpd karbon, hidrogen dan oksigen tapi
kalau nak compare dengan nutrien yg lain, protein satu2nya
yang bawak nitrogen dalam badan,thus by measuring the amount of nitrogen in
ones excreta, compared to the amount taken in,
kita dpt agak berapat jumlah protein yg diperlukan tuk
muscle growth, kalau differentnya +ve then otot terbentuk, kalu -ve then body kita
akan bentuk muscle dier sendiri tuk produce tenaga. protein akan dipecahkan jd unit yg kecik sampai jd acid amino thus kalau kita kurang asid amino tu yang jd muscle loss tu...

so makanla makanan yang boleh kasik jumlah protein yang perlu tuk badan supaya takderla lemak2 yang kumpul kat badan especially kat perut nun

::sumber dari google



Fakta Nutrimeal Usana
  • makanan seimbang yang mengandungi kandungan protein yang berkualiti, karbohidrat, diet fibre dan byk micronutrients
  • setiap pengambilan nutrimeal provides 15g of complete protein, yang ada sumer keperluan asid amino dalam optimal ratios dan dalam keadaan terlarut yang tinggi
  • low glycemic carbohydrate and fibre nutrimeal ada low-glycemic index of 23, membantu mengurangkan karbohidrat cravings dan deliver tenaga berterusan sepanjang hari, setiap pengambilan ada 8g dietary fibre yang kualiti tip top


1:44 AM

:: How to Lose Your Weight in 5 days?

How to Lose your WEIGHT in 5 Days?

Nak KuruS Cepat?


with RESET PROGRAM by USANA mampu menjadikan impian anda menjadi kenyataan!!!


Bagaimana caranya?
HOW?



JUST FOLLOWS THIS 3 SIMPLE STEPS!



  • Breakfast [ Nutrimeal + Essentials + 2 Proflavanol ]
  • Lunch [Nutrimeal + Essentials ]
  • Dinner [ Nutrimeal + Essentials + 2 Proflavanol ]


* Program RESET 5 HARI adalah program pemakanan seimbang yang mengandungi makronutrien ( protein berkualiti tinggi, karbohidrat yang baik dan lemak yang sihat) dan mikronutrien ( vitamin, mineral dan antioksida). Program ini MUDAH sahaja.


* Hilangkan keinginan untuk makan - sebagai asas kepada diet yang berkhasiat, makanan GLISEMIK RENDAH membebaskan tenaga secara perlahan dan tidak menyebabkan glukosa darah naik atau turun dengan mendadak. oleh itu anda TIDAK AKAN BERASA LAPAR dengan CEPAT dan TIDAK RASA keperluan utk makan, ini MEMBANTU anda mengurangkan berat badan




TRIAL PACKAGE AVAILABLE NOW!!!

SMS/CALL/EMAIL FOR MORE INFO


AVAILABLE IN 3 FLAVOURS ( COKLAT, VANILLA, STRAWBERRY )







11:23 PM

After 6 days consuming Visionex


walaweIH...after 6 days consuming Visionex, my eye sight becaming slightly better.. my double viSion reducIng, it's still there..but it reducing!.. all after 6 days !!! after this I want to take PROFLAVOL for a better results..because in proflavol, it contains proanthocyanidins (one of the bioflavonoids), the shape is like a seed grapes..


12:57 AM

:: Usana PROFLAVANOL - apa yang perlu kita tahu?

Dengan mengamalkan PROFLAVANOL dalam kehidupan seharian kita..insyallah masalah-masalah seperti



Masalah Rambut Gugur

Memutihkan Kulit
Mengatasi Jeragat
Awet Muda
Darah Tinggi
Kencing Manis






..Insyaallah berkesan...




IANYA HALAL! BERMUTU ! TERSENARAI DALAM TOP-RATED SUPPLEMENTS!

HARGA HANYA RM153 ONLY (90 TABLETS) FREE POSTAGE!!




*recommended to take with ESSENTIALS



2:00 AM

5 soalan yang perlu dijawab sebelum membeli supplemen

Adakah ianya Lengkap?

Diet yang baik mesti mempunyai pelbagai nutrien yang diperlukan oleh badan macam vitamin, galian, dan bhn anti-pengoksidaan eg,bioflavanoids, asid alpha lipoik and koenzyme Q10. Byk formula "multi" kat market tapi takde nutrien yang betul2 berharga for the body

Adakah ianya Seimbang?

Adakah ianya Mujarab?

Adakah ianya Bio-Available? (mudah utk diserap?)

Adakah ianya Selamat?

..so tanya diri anda dulu sebelum beli supplemen..pastikan ianya BERBALOI dengan wang yang anda laburkan...

adIOs amIGos!

1:47 AM

::is gooD to kNOw

How our cells are damaged?

Free radicals are highly destuctive molecules, because they are missing an electron, they DESTROY healthy molecules by STEALING their electrons and making them into FREE radicals too.This causes a chain reaction of damage to various parts of our cells.

Free radicals can result from our environment. Free radicals are also produced by our body in the process of burning food for energy. We CANNOT avoid them, BUT we CAN neutralisr their action.

Why healthy diet helps

FOOD esps. fruits and veggies, supplies many types of antioxidants, which DONATE their extra exlectrons to neutralise free radicals. Eating a variety of healthy diet is difficult. Researchers BELIEVE that supplementary antioxidants are necessary for combating free radicals in addition to the body's normal defense systems

..till then..taTah

7:20 PM

:: my first day consuming USANA

hari nih first day aku consume the usana essentials, biomega, polY C and viSioneX..
hopefully it works for me !!





Cara aku makan :




-->Essentials (3 capsules ) x 2 = 6 bijiK capsules (capsules dier agak besaR punya)

-->PolY C ( sebijiK)

-->BioMega (2 BijiK pun besar punya) shining lagi

-->VisIOneX (2 BijiK)






Sebelum nih aku makan VitaHealth tuk mata rega after 20% diskaun it's about RM70+ tapi recommended makan 1-2 capsules twice daily..but after a month aku consume..belum nmpk perubahan lagik..mata still not in my fully satisfaction..so bermula hari nih aku nak test pulak visionex for a month..mana tau berkesan or it just sama jer..have to be honest lah pada dirIk sendiri..so target aku spec free macam dr zainudin (top2 leader usana)