7:04 PM

::Cara nak bakar lemak

Ada fact mengatakan kalau nak bakar lemak tu kena
makan byk protein..dan mmg betul pun sebab
otot terbentuk daripada protein, dan kalau kita nak bentuk
kita punya muscle, kita mmg kena amik protein..
sumber protein ni pulak mudah je nak dapat macam telur, daging,
keju ataupun serbuk protein

actually sel badan kita secara constantnya selalu tukar ke baru..
tisu badan sebenarnya terbentuk dari protein yang mana
sel yang mati akan ditukar kepada yang baru..sel2 baru yang
menggantikan sel yang lama sebenarnya tak serupa dgn yang lama
since ia gone through multiple biological process

kajian sains membuktikan bahawa 99% atoms yang terdapat
dalam badan kita akan diganti dalam masa setahun.
setiap sel dalam badan kita selalu 'dikitar' semula.
jadi protein digunakan untuk membentuk sel yang baru.
kulit, rambut, tulang, hormon dan antibodi terbentuk daripada
protein.Selain air, protein merupakan bhn terpenting dlm
badan. protein pula terdiri drpd karbon, hidrogen dan oksigen tapi
kalau nak compare dengan nutrien yg lain, protein satu2nya
yang bawak nitrogen dalam badan,thus by measuring the amount of nitrogen in
ones excreta, compared to the amount taken in,
kita dpt agak berapat jumlah protein yg diperlukan tuk
muscle growth, kalau differentnya +ve then otot terbentuk, kalu -ve then body kita
akan bentuk muscle dier sendiri tuk produce tenaga. protein akan dipecahkan jd unit yg kecik sampai jd acid amino thus kalau kita kurang asid amino tu yang jd muscle loss tu...

so makanla makanan yang boleh kasik jumlah protein yang perlu tuk badan supaya takderla lemak2 yang kumpul kat badan especially kat perut nun

::sumber dari google



Fakta Nutrimeal Usana
  • makanan seimbang yang mengandungi kandungan protein yang berkualiti, karbohidrat, diet fibre dan byk micronutrients
  • setiap pengambilan nutrimeal provides 15g of complete protein, yang ada sumer keperluan asid amino dalam optimal ratios dan dalam keadaan terlarut yang tinggi
  • low glycemic carbohydrate and fibre nutrimeal ada low-glycemic index of 23, membantu mengurangkan karbohidrat cravings dan deliver tenaga berterusan sepanjang hari, setiap pengambilan ada 8g dietary fibre yang kualiti tip top


1:44 AM

:: How to Lose Your Weight in 5 days?

How to Lose your WEIGHT in 5 Days?

Nak KuruS Cepat?


with RESET PROGRAM by USANA mampu menjadikan impian anda menjadi kenyataan!!!


Bagaimana caranya?
HOW?



JUST FOLLOWS THIS 3 SIMPLE STEPS!



  • Breakfast [ Nutrimeal + Essentials + 2 Proflavanol ]
  • Lunch [Nutrimeal + Essentials ]
  • Dinner [ Nutrimeal + Essentials + 2 Proflavanol ]


* Program RESET 5 HARI adalah program pemakanan seimbang yang mengandungi makronutrien ( protein berkualiti tinggi, karbohidrat yang baik dan lemak yang sihat) dan mikronutrien ( vitamin, mineral dan antioksida). Program ini MUDAH sahaja.


* Hilangkan keinginan untuk makan - sebagai asas kepada diet yang berkhasiat, makanan GLISEMIK RENDAH membebaskan tenaga secara perlahan dan tidak menyebabkan glukosa darah naik atau turun dengan mendadak. oleh itu anda TIDAK AKAN BERASA LAPAR dengan CEPAT dan TIDAK RASA keperluan utk makan, ini MEMBANTU anda mengurangkan berat badan




TRIAL PACKAGE AVAILABLE NOW!!!

SMS/CALL/EMAIL FOR MORE INFO


AVAILABLE IN 3 FLAVOURS ( COKLAT, VANILLA, STRAWBERRY )







11:23 PM

After 6 days consuming Visionex


walaweIH...after 6 days consuming Visionex, my eye sight becaming slightly better.. my double viSion reducIng, it's still there..but it reducing!.. all after 6 days !!! after this I want to take PROFLAVOL for a better results..because in proflavol, it contains proanthocyanidins (one of the bioflavonoids), the shape is like a seed grapes..


12:57 AM

:: Usana PROFLAVANOL - apa yang perlu kita tahu?

Dengan mengamalkan PROFLAVANOL dalam kehidupan seharian kita..insyallah masalah-masalah seperti



Masalah Rambut Gugur

Memutihkan Kulit
Mengatasi Jeragat
Awet Muda
Darah Tinggi
Kencing Manis






..Insyaallah berkesan...




IANYA HALAL! BERMUTU ! TERSENARAI DALAM TOP-RATED SUPPLEMENTS!

HARGA HANYA RM153 ONLY (90 TABLETS) FREE POSTAGE!!




*recommended to take with ESSENTIALS



2:00 AM

5 soalan yang perlu dijawab sebelum membeli supplemen

Adakah ianya Lengkap?

Diet yang baik mesti mempunyai pelbagai nutrien yang diperlukan oleh badan macam vitamin, galian, dan bhn anti-pengoksidaan eg,bioflavanoids, asid alpha lipoik and koenzyme Q10. Byk formula "multi" kat market tapi takde nutrien yang betul2 berharga for the body

Adakah ianya Seimbang?

Adakah ianya Mujarab?

Adakah ianya Bio-Available? (mudah utk diserap?)

Adakah ianya Selamat?

..so tanya diri anda dulu sebelum beli supplemen..pastikan ianya BERBALOI dengan wang yang anda laburkan...

adIOs amIGos!

1:47 AM

::is gooD to kNOw

How our cells are damaged?

Free radicals are highly destuctive molecules, because they are missing an electron, they DESTROY healthy molecules by STEALING their electrons and making them into FREE radicals too.This causes a chain reaction of damage to various parts of our cells.

Free radicals can result from our environment. Free radicals are also produced by our body in the process of burning food for energy. We CANNOT avoid them, BUT we CAN neutralisr their action.

Why healthy diet helps

FOOD esps. fruits and veggies, supplies many types of antioxidants, which DONATE their extra exlectrons to neutralise free radicals. Eating a variety of healthy diet is difficult. Researchers BELIEVE that supplementary antioxidants are necessary for combating free radicals in addition to the body's normal defense systems

..till then..taTah

7:20 PM

:: my first day consuming USANA

hari nih first day aku consume the usana essentials, biomega, polY C and viSioneX..
hopefully it works for me !!





Cara aku makan :




-->Essentials (3 capsules ) x 2 = 6 bijiK capsules (capsules dier agak besaR punya)

-->PolY C ( sebijiK)

-->BioMega (2 BijiK pun besar punya) shining lagi

-->VisIOneX (2 BijiK)






Sebelum nih aku makan VitaHealth tuk mata rega after 20% diskaun it's about RM70+ tapi recommended makan 1-2 capsules twice daily..but after a month aku consume..belum nmpk perubahan lagik..mata still not in my fully satisfaction..so bermula hari nih aku nak test pulak visionex for a month..mana tau berkesan or it just sama jer..have to be honest lah pada dirIk sendiri..so target aku spec free macam dr zainudin (top2 leader usana)

9:14 AM

::Kaedah Usana / Usana Methods

La nih, aku tengah nak consume Usana Essentials, try tengok kalau2 sumer toksik-toksik kat badan aku nih dah clear..and at the same time, aku tengah try VISIONEX tuk mata aku yang makin nak expired..asal petang je double vision..signboard pun leh nampak double..aku pun try PolyC konon tuk kulit..sebab sejak lahirkan myamir and myamirah..kulit aku rasa macam hampeh dan gataL2..tuk habby ..aku nak suh dier consumer Active Calcium Plus sebab dier asik kompLen sendI lenguh2..nak pakai lama lagik tu...ahA..satu lagi..aku nak makan BiOMega tuk otak aku yang berkarats nih..

so aku ucapkan selamat berjaya pada diri aku sendiri

table kat bawah nih aku summarizekan hasil carian kat google..

hadioS amiGos

KategoriPenyakitSaranan
AIDS/HIV JANGKITAN AIDS/HIV USANA Active Calcium Plus
AIDS/HIV JANGKITAN AIDS/HIV USANA Active Calcium Plus
ALAHAN ALAHAN MAKANAN USANA Active Calcium Plus
ASMAASMA/ALAHAN USANA Active Calcium Plus
CANCER KANSER PROSTATE USANA Active Calcium Plus
CANCER KETUMBUHAN KELENJAR OTAK USANA Active Calcium Plus
HATIHATI USANA Active Calcium Plus
HYPERAKTIF/LEMAH DAYA TUMPUAN KURANG DAYA TUMPUAN/HYPER AKTIF USANA Procasa
IMUNISASI MEMBINA SISTEM IMUN TUBUH/MELAWAN JANGKITAN VIRUS USANA BiOmega III Plus
IMUNISASIMEMBINA SISTEM IMUN TUBUH/MELAWAN JANGKITAN VIRUSUSANA BiOmega III Plus
IRON BERLEBIHAN IRON USANA BiOmega III Plus
JANGKITAN JANGKITAN KULAT/YIS USANA BiOmega III Plus
JANGKITAN JANGKITAN VIRUS USANA BiOmega III Plus
JANTUNG JANTUNG/STROK USANA BiOmega III Plus
JANTUNG LEMAH OTOT JANTUNG USANA CoQuinone
KAKI RESTLESS LEGS SYNDROME(GANGGUAN PADA KAKI) USANA CoQuinone
KENCING MANIS KENCING MANIS 1 USANA CoQuinone
KULIT KULIT/EKZEMA USANA CoQuinone
KULIT HILANG PIGMENT KULIT USANA CoQuinone
KULIT KERADANGAN KULIT USANA CoQuinone
KULIT KULIT KRONIK(PSORIASIS/PSORIATIC ARTHRITIS) USANA CoQuinone
KULIT KULIT/EKZEMA USANA CoQuinone
KULIT ROSACEA(JERAWAT BATU) USANA CoQuinone
KULIT RUAM KULIT USANA CoQuinone
KULIT SAKIT KULIT USANA CoQuinone
KULIT JERAWAT USANA CoQuinone
LETIH KELETIHAN KRONIK USANA CoQuinone
MATA MATA USANA PolyC
MIGRAIN SAKIT KEPALA/MIGRAIN USANA PolyC
MUKA LUMPUH OTOT MUKA USANA PolyC
MULUT SJOGREN'S SYNDROME(MULUT) USANA PolyC
OTAK ALZHEIMER'S(PENYAKIT OTAK) USANA Proflavanol
OTAK SCHIZOPHRENIA(GANGGUAN OTAK) USANA Proflavanol
OTOT LEMAH OTOT USANA Proflavanol
OTOT OTOT(POLYMYALGIA RHEUMATICA) USANA Proflavanol
PARU-PARU KEROSAKAN PARU PARU PADA KANAK KANAK USANA Proflavanol
PARU-PARU PARU PARU USANA Proflavanol
PARU-PARU RADANG PARU PARU USANA Proflavanol
PERNAFASAN GANGGUAN PERNAFASAN SEMASA TIDUR USANA Proflavanol
PERUT REFLUX ESOPHAGITIS(GANGGUAN PERUT) USANA Proflavanol
PUTUS HAID MENOPAUSE/PERIMENOPOUSE USANA Proflavanol
RAHIM PENYAKIT DALAM RAHIM USANA Proflavanol
SARAF LUMPUH SARAF USANA Proflavanol
SARAF SARAF(MULTIPLE SCLEROSIS USANA Proflavanol
SARAF SARAF(PARKINSON'S DISEASE) USANA Proflavanol
SARAF SARAF(PERIPHERAL NEUROPATHY) USANA Proflavanol
SAWAN SAWAN USANA Proflavanol
SENDI RHEUMATOID ARTHRITIS(SENDI) USANA Proflavanol
SENDI SENDI USANA Proflavanol
STRESS KEMURUNGAN USANA Proflavanol
TEKANAN DARAH TINGGI TEKANAN DARAH TINGGI USANA Proflavanol
TELINGA DENGUNGAN DALAM TELINGA USANA Proflavanol
TELINGA TELINGA USANA Proflavanol
TIROID TIROID KURANG AKTIF USANA Proflavanol
TIROID TIROID TERLEBIH AKTIF USANA Proflavanol
TISU REFLEX SYMPHATHETIC DYSTROPHY(PADA TISU) USANA Proflavanol
TISU SCLERODERMA(KERADANGAN TISU PENGHUBUNG) USANA Proflavanol
TISU TISU PENGHUBUNG USANA Proflavanol
TULANG TULANG USANA Proflavanol
TULANG TULANG BELAKANG USANA Proflavanol
TULANG TULANG REPUT USANA Proflavanol
USUS GANGGUAN USUS USANA Proflavanol
USUS GANGGUAN USUS USANA Proflavanol
USUS KERADANGAN PADA USUS USANA Proflavanol